Dział
Wszystkie artykuły
2015artykułówstrona 57 z 22
- Potassium Sorbate (Sorbinian potasu) - zastosowanie składnika w kosmetykachEncyklopediaPotassium Sorbate (Sorbinian potasu) - co to jest ? Sorbinian potasu (INCI: Potassium Sorbate) to związek organiczny; sól potasowa kwasu sorbowego…
- Isopropyl Alcohol (alkohol izopropylowy, isopropanol) - co to jest?EncyklopediaAlkohol izopropylowy to związek organiczny. Należy do prostych (pod względem budowy) alkoholi alifatycznych. Jest cieczą, nie posiada koloru. Z…
- Zestaw do hybryd - co jest potrzebne w zestawie startowym do manicure hybrydowego?Akcesoria do pielęgnacjiNie masz czasu na wizytę w profesjonalnym salonie lub po prostu wolisz wziąć sprawy w swoje ręce? Świetnie! Możesz wykonać piękny manicure hybrydowy…
- Dieta na piękną cerę - co jeść, aby mieć zdrową i piękną cerę?PoradyPiękna cera to nie tylko kwestia dobrego kosmetyku, ale także zdrowego stylu życia. Dieta na piękną cerę to jeden z elementów, który może pomóc Ci w…
- Linia biała - jak trwale wydepilować brzuch?DepilacjaCo to jest linia biała i jak wygląda jej depilacja? Jeżeli twoja linia biała przypomina raczej ciemny pas, warto zainteresować się trwałą depilacją…
- Calcium gluconate - zastosowanie w kosmetyceEncyklopediaCalcium gluconate to jeden ze składników, często występujących w kosmetykach. Jego obecność w produktach kosmetycznych ma na celu przedłużenie ich…
- Maść cynkowa na opryszczkę - dowiedz się, jak ją skutecznie stosowaćProblemy i choroby skórneMaść cynkowa na opryszczkę pozwoli ci pozbyć się nieprzyjemnego problemu nawet w jedną noc. Nałóż ją na usta, gdy tylko zaczynasz odczuwać…
- Treść sponsorowanaPrezenty dla dzieci na mikołajki - zobacz nasze propozycje!PoradyGrudzień to miesiąc, który niesie ze sobą naprawdę wiele emocji, szczególnie dla maluchów! Dzieci dobrze wiedzą, jak wiele radości czeka je w…
- Azjatyckie kosmetyki - jak korzystać z koreańskich i japońskich kosmetyków?KosmetykiAzjatyckie kosmetyki cieszą się wielką popularnością na całym świecie. Na czym polega ich fenomen? Co powinnaś wiedzieć na ich temat?
- Jak wybrać jedwab do włosów? Jak go stosować i jakie ma właściwości?Pielęgnacja włosówJedwab do włosów bardzo szybko dyscyplinuje niesforne kosmyki. Mimo to, wokół tego produktu pojawiło się wiele wątpliwości. Czy jedwab rzeczywiście…
- Cebulka włosa - jaki ma wpływ na kondycję i wygląd włosów? Jak wzmocnić osłabione cebulki?WłosyCebulka włosa to nic innego jak macierz włosa, od której zależy kondycja włosów oraz ich wzrost. Wyraźne osłabienie włosów, ich większa podatność na…
- SLDE - na czym polega działalność Stowarzyszenia Lekarzy Dermatologów Estetycznych?Medycyna estetycznaDermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się przede wszystkim różnymi problemami skórnymi. Z kolei SLDE to Stowarzyszenie Lekarzy…
- Manicure japoński wzmacnia paznokcie. Jak go wykonać krok po kroku? Japoński manicure jako metoda pielęgnacji dłoniManicureNie będziesz zaskoczona, jeśli dowiesz się, że manicure japoński wywodzi się z Japonii. Na czym polega jego fenomen? Do Polski metoda ta dotarła dość…
- Najdłuższe paznokcie na świecie w Księdze rekordów GuinnessaPielęgnacja dłoni i stópNajdłuższe paznokcie na świecie zarejestrowano w Księdze rekordów Guinnessa. Ma je amerykanka Diana Armstrong. Ile długości mają jej paznokcie? Jak…
- Makijaż do czerwonej sukienki - podstawowe zasady, o których nie możesz zapomniećMakijażMasz w szafie przepiękną czerwoną kreację, ale nie wiesz, jak się pomalować? Wystarczy, że wdrożysz w życie nasze rady, a olśnisz każdego swoją…
- Ciemne włosy i niebieskie oczy, jaki makijaż wybrać?MakijażZrobienie perfekcyjnego makijażu stanowi nie lada wyzwanie i sztukę zarazem, Kto chociaż raz próbował ten wie, że makijaże robione na szybko przed…
- Lepiszcze - co to jest?EncyklopediaLepiszcze to, najogólniej mówiąc, grupa substancji scalających. W kosmetologii stosuje się przede wszystkim lepiszcza o charakterze olejowym, aby…
- Kwas TCA zredukuje blizny i przebarwienia potrądzikowe. Poznaj peeling kwasem TCAKwasy kosmetyczneKwas TCA jest jednym z tych o najsilniejszym działaniu. Używany jest w peelingach do głębokiego złuszczania naskórka, co ma wpływ na prawidłową…
- Coco Caprylate/Caprate - co to jest?EncyklopediaCoco Caprylate/Caprate wykorzystywany jest ze względu na swoje właściwości w branży kosmetycznej. Pod względem chemicznym jest cieczą bez koloru…
- Paznokcie syrenka - co to za trend w stylizacji paznokci? Zobacz, jak uzyskać efekt syrenki na paznokciach!ManicureNa twoich paznokciach często gości nuda i w końcu chcesz to zmienić? Postaw zatem na paznokcie syrenka - to popularna metoda stylizacji paznokci…
- Glycine Soja Oil (olej sojowy) - co to jest?EncyklopediaOlej sojowy to surowiec popularnie występujący w branży kosmetycznej. Pod względem chemicznym jest cieczą o żółtawym kolorze. Nie wyróżnia się żadnym…
- Pryszcz w pachwinie - czym jest i jak się go pozbyć?Problemy i choroby skórnePryszcz w pachwinie nie jest widoczny na pierwszy rzut oka, jednak może powodować dyskomfort, a nawet ból. Sprawdź, skąd się bierze i czy można…
- Zamykanie porów? To możliwe! Sprawdzamy domowe sposoby i laserowe zabiegi na rozszerzone poryZabiegi na twarzIstnieje kilka zabiegów kosmetycznych i domowych sposobów, dzięki którym zamykanie porów jest możliwe. W jaki sposób można to zrobić? Przeczytaj nasz…
- Pielęgnacja twarzy: w jakiej kolejności nakładać kosmetyki?Pielęgnacja ceryNajlepsze efekty daje systematyczna, codzienna pielęgnacja twarzy - zarówno poranna, jak i wieczorna. Przeczytaj nasz artykuł, by poznać właściwą…