Przejdź do treści

Encyklopedia1 min czytania

Sodium cocamphoacetate - czym jest i jaką rolę pełni w produktach kosmetycznych?

Sodium cocamphoacetate to substancja o łagodnym działaniu, wykorzystywana przede wszystkim w produktach myjących. Przeczytaj i dowiedz się o niej więcej!

Tekst opracowany z wykorzystaniem sztucznej inteligencji. Zasady i ograniczenia

Sodium cocamphoacetate to łagodnie działająca substancja myjąca. Może być stosowana zarówno do mycia skóry, jak i włosów. Jest to substancja pianotwórcza, która nie tylko powoduje wzrost piany, ale także odpowiada za jej stabilizację. Stosowana w odpowiednich ilościach i właściwym stężeniu jest bezpieczna dla człowieka.

Sodium cocamphoacetate - właściwości i zastosowanie

Sodium cocamphoacetate jest substancją wykazującą niezwykle łagodne działanie myjące. Pomimo dużego stopnia łagodności w kontakcie ze skórą, skutecznie oczyszcza skórę oraz włosy, pozwalając pozbyć się z nich wszelkich zanieczyszczeń. Dodatkowo wygładza włosy i dodaje im blasku. Poza tym sodium cocamphoacetate jest substancją pianotwórczą. Jako składnik produktów myjących nie tylko zwiększa ilość piany powstającej w trakcie ich stosowania, ale także odpowiada za jej stężenie i trwałość. Zastosowany w stężeniu nie przekraczającym 10% nie działa drażniąco ani na skórę, ani na oczy. Jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.

Sodium cocamphoacetate to popularny składnik produktów myjących, który pełni w nich podwójną funkcję. Poza tym, że odpowiada za ich pienienie i utrzymuje na właściwym poziome stabilność piany, dodatkowo łagodnie a zarazem skutecznie oczyszcza skórę oraz włosy, dodając im blasku.

Redakcja Estetico · wszystkie artykuły